Over ChangeByU

Over ChangeByU, over Tessa Lange

"Verbeteren begint bij jezelf"

Er zat altijd al een kleine wereldverbeteraar in me. Zorgen voor dieren, voor het milieu. Toen duurzaamheid opkwam als maatschappelijk thema, was dat als vanzelfsprekend ook een thema waar ik me mee bezig hield. Nu zie ik duurzaamheid in een bredere context dan het milieu alleen. Ik wens o.a. gezondheid, relaties, werk, producten, inkomsten ook het duurzaam zijn toe. Het duurde ook lang voordat ik wist wat ik ‘wilde worden’. Gelukkig kreeg ik de kans om als trainee en aansluitend als Lean Six Sigma Black Belt aan de slag te gaan. In deze functie als procesverbeteraar streefde ik elke dag naar het mooier maken van de wereld met het vinden van een duurzame verbetering. Mijn droombaan, bleek!

 

Ik ben een verbeteraar in hart en nieren!

In mijn rol als procesverbeteraar liep ik tegen een aantal innerlijke blokkades aan. Zo vond ik het bijvoorbeeld spannend om op mensen af te stappen die ik niet kende en wel nodig had voor mijn project. Daar zat een overtuiging achter die mij belemerde. Door aan de slag te gaan met mezelf heb ik deze overtuigingen om kunnen buigen, heb ik de blokkades weg kunnen nemen. Daardoor werd mijn werk een stuk leuker en ging het me makkelijker af. Dat gun ik iedereen! Ik heb ervaren dat als je bereid bent te werken aan jezelf – jezelf als het ware verbetert – je dan ook effectiever en efficiënter bent én veel meer plezier hebt in je rol als procesverbeteraar.


Eerst verbeter je jezelf om vervolgens de wereld om je heen, de processen, te verbeteren

Mijn interesse in mijn eigen persoonlijke groei heeft dan ook geleid tot het begeleiden van dat innerlijke proces bij de ander als CounselorCoach. Persoonlijke ontwikkeling is een van mijn kernwaarden. Ik heb veel trainingen, cursussen en individuele sessies gevolgd en zal dat ook de rest van mijn leven blijven doen. Heerlijk vind ik dat, al kunnen velen zich dat niet voorstellen.

 

Het is mijn passie om mensen een ‘klik’ te laten ervaren en dat mensen daardoor écht in actie komen

De klik die je ervaart als je iets nog niet zag en opeens wel ziet. Of het nou gaat om iets in jezelf waar je opeens inzicht in krijgt waardoor er opeens heel veel nieuwe mogelijkheden ontstaan. Of dat het gaat om de inhoudelijke kant, als mensen gaan zien hoe gemakkelijk ze verbeteringen aan kunnen brengen in een proces. Voor hun klanten. Voor hun collega’s. Voor zichzelf. Ik krijg daar enorm veel energie van. Want het is allemaal niet zo moeilijk. Je zal alleen in actie moeten komen! En daar help ik dan weer met veel plezier mensen bij. Zo breng ik twee werelden bij elkaar; de harde, data-driven, feitelijke business-verbeterkant met de zachte, menselijke verbeterkant. En dat is ook hoe ik ben!

 

Typisch Tessa:

…ik ben de waarom-fase (je weet wel, die peuterfase) nooit ontgroeid; de 5-times-why tool is me dan ook op het lijf geschreven

…ik zo’n bak energie heb dat ik wel eens vergeleken word met een stuiterbal

…ik ondanks dat ik van heel gezond eten hou, altijd een zoetekauw blijf

…ik ben soms ongemakkelijk eerlijk en direct: what you see is what you get

...ik ben helemaal bevangen door BG5 (de praktische business-variant van human design. Nieuwsgierig wat dat is? Klik hier.